Radionica: „CBAM – kako pripremiti izveštaj?”

18, 20. i 25. December 2023. | PKS Beograd

Tokom meseca decembra  u okviru RBH aktivnosti kreirali smo  I pokrenuli  radionicu ˝CBAM – kako pripremiti izveštaj?”, koja na praktičan način pomaže kompanijama da nauče kako sami da pripreme CBAM izveštaj za svoje proizvode.

CBAM je nova regulativa koja se odnosi na sve kompanije koje imaju kupce na tržištu Evropske Unije, I predstavlja sistem oprezivanja ugljeničnog otiska koji je nastao tokom proizvodnje proizvoda na instalacijama van Evropske Unije  a koji su plasiraju na njeno tržište .

Prve tri radionice su predstavljale test I bile su besplate za polaznike.

U toku Januara 2024.godine ove radionice su počele da se održavaju u komercialnom obliku. održano je 5 radionica do sada u Srbiji na kojima je prisustvovalo preko 120 polaznika. Zahtevi koje je CBAM regulative donela pred kompanije van Evropske Unije je važna I kompanijama u regionu, pa samo ostvarili regionalnu saradnju I održali jednu radionicu u Banja Luci u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske za 20 njihovih kompanija. Radionica je postala deo redovnog programa Poslovne akademije Privredne komore Srbije.