Konferencija FU:TURIZAM 2023: Primena veštačke inteligencije u turizmu

20. novembar 2023. | Beograd

U Beogradu je 20. novembra održana Prva konferencija o primeni veštačke inteligencije (AI) u oblasti turizma u Srbiji, a zaposleni u ovoj industriji bili su u prilici da se upoznaju sa konkretnim koracima u primeni ove tehnologije i mogućnostima efikasne primene u praksi radi unapređenja poslovanja.  Ovaj događaj je okupio preko 250 učesnika koji su dobili dublji uvid u budućnost turizma kroz prizmu veštačke inteligencije (AI).

Na konferenciji se govorilo o demistifikaciji podataka, svrsi I granicama obrade podataka u turističkoj industriji, strategiji za efikasno prikupljanje, analizu I upotrebu  podataka a sve sa ciljem unapređenja poslovanja.

Učesnici su predočili kako AI može transformisati način na koji kompanije komuniciraju sa svojim korisnicima, stvarajuči dublje I bogatije veze sa klijentima.

Prisutni su imali priliku da vide koje su dobre prakse i kakva su iskustva uvođenja veštačke inteligencije u domaće hotele i turističke agencije, upoznaju se sa postojećim AI rešenjima namenjenim turističkoj industriji, nakon čega su imali I priliku da posete štandove izlagača I saznaju kako implementacijom takvih rešenja mogu da unaprede svoja poslovanja.

U okviru panel diskusije na temu “Koje su mogućnosti AI u smanjenju karbonskog otiska” Responsible Business Hub je govorio važnosti održivosti u turizmu I kako Upotreba AI može da pomogne kompanijama u turizmu da posluju održivo, koliko je bitno da smanje svoj karbonski otisak I budu odgovornije prema životnoj sredini I zajednici.