Uvod

Veb sajtovi Privredne komore Srbije (u daljem tekstu: PKS), koriste kolačiće (eng: cookies). Kolačići su mali tekstualni fajlovi, koji se nalaze na Vašem računaru, mobilnom telefonu ili nekom drugom uređaju koji koristite za pristup internetu, dok pretražujete sajtove. 

Kolačiće koristimo da bismo sadržaj prilagodili Vašim interesovanjima/potrebama i obezbedili Vam bolje korisničko iskustvo. Pomoću kolačića dobijamo informacije o Vašim pretraživačkim navikama, koje možemo koristiti kako bismo personalizovali Vaše delovanje i ustanovili modele kretanja korisnika. Ovo radimo u cilju utvrđivanja korisnosti informacija na veb sajtovima PKS, radi sagledavanja efikasnosti našeg navigacionog sistema i pomaganja korisnicima da dođu do traženih informacija. Na taj način kontinuirano poboljšavamo predstavljanje informacija i usluga PKS.

Saglasnost za korišćenje kolačića i isključivanje

U skladu sa zakonskom regulativom vezanom za zaštitu podataka o ličnosti, obaveštavamo Vas o načinu korišćenja ili čuvanja kolačića na Vašim računarima, mobilnim telefonima ili ostalim uređajima koje koristite za pristup internetu. 

Kada pristupite veb sajtovima PKS, bićete obavešteni o prihvatanju kolačića. Različiti tipovi kolačića opisani su niže u tekstu. Potpuno ste slobodni da izaberete da li želite da Vaš uređaj prihvata i čuva sve tipove kolačića i to možete podesiti u svom internet pretraživaču. Svaki internet pretraživač je drugačiji pa, u samom pretraživaču, treba proveriti putem opcije „Pomoć” kako da promenite svoje postavke kolačića. Operativni sistem Vašeg uređaja može sadržati dodatne kontrole kolačića.

Molimo Vas da imate u vidu da, ukoliko ne prihvatite kolačiće, nećete biti u prilici da u potpunosti iskoristite sve funkcionalnosti veb sajtova PKS.

Alati za deljenje sadržaja na društvenim mrežama

Veb sajtovi PKS mogu da koriste alate za deljenje sadržaja na društvenim mrežama, kao što su Facebook, LinkedIn, Twitter i Google+ vidžeti. Oni mogu da prikupljaju podatke koji se tiču Vašeg korišćenja veb sajta PKS. Ukoliko podelite bilo kakve lične podatke putem ovih alata, društvene mreže na kojima su podaci podeljeni mogu da ih prikupe i koriste.

Obrada i korišćenje tih podataka regulisani su politikama privatnosti društvenih mreža čiji su alati primenjeni na veb sajtovima PKS. PKS nema kontrolu nad pravnim licima koja su vlasnici tih društvenih mreža, niti snosi odgovornost ukoliko ta pravna lica koriste Vaše lične podatke.